oldtimerverzekering berekenen, vergelijken en direct afsluiten

Online je goedkope Oldtimerverzekering berekenen, vergelijken en direct afsluiten!

Een goede oldtimer verzekering is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt verzekerd zijn zonder verrassingen, en je wil vanzelfsprekend niet teveel betalen.

Welke dekking?

De eerste vraag is natuurlijk, hoe wil je je oldtimer verzekeren? Er zijn meerdere mogelijkheden voor je oldtimerverzekering. Welke dekking je kiest is van meerdere factoren afhankelijk, zoals onder andere de waarde van je oldtimer. Indien je een hogere dekking wilt dan de basisdekking WA, dan dient er een taxatierapport te worden overlegd. Dit om de waarde van het object te kunnen bepalen.  Hieronder leggen we de verschillende dekkingsvormen verder uit.

WA + Beperkt Casco (of WA+ of WA Extra)

Wanneer je op zoek bent naar een wat uitgebreidere dekking voor je autoverzekering, dan kun je naast de WA-dekking ook de beperkt cascoverzekering afsluiten.

WA + Casco (of All-Risk)

De meest complete dekking die je kunt afsluiten is de WA + Cascoverzekering (soms ook wel genoemd All-Risk).

goedkope oldtimerverzekering zelf berekenen, vergelijken en direct afsluiten

Taxatierapport

Indien u kiest voor een dekking WA+Beperkt Casco of WA+Casco dan is, om de waarde van de oldtimer te bepalen, een taxatierapport verplicht. Verzekeringsmaatschappijen hebben ook nog specifieke eisen aan het taxatierapport. Niet iedereen mag zo'n rapport opstellen. Bij de berekening kunt u opgeven van welke instantie u een taxatierapport heeft. Zo kunt u zien of uw taxatierapport geldig is.

Verder kun je eventueel ook kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Eigen Risico

Belangrijk is om te kijken naar het eigen risico dat van toepassing is op je autoverzekering. Bij de dekkingen WA+Beperkt Casco en WA+Casco is vaak sprake van een standaard eigen risico. Dit eigen risico kan ook verlaagd worden als je naar een aangesloten hersteller gaat bij schade. Maar dit eigen risico kan ook worden verhoogd als je je schade laat maken bij een niet aangesloten hersteller. 

Verder kun je eventueel ook kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Aanvullende dekkingen

Je kunt, naast de hierboven besproken dekkingen, ook kiezen voor een aanvullende dekking. We zullen hieronder de mogelijkheden bespreken.

Pechhulpdekking

Je kunt ook een pechhulpdekking toevoegen aan je verzekering. Je hebt hier de keuze voor een dekking voor Europa of Nederland.