motorverzekering berekenen, vergelijken en direct afsluiten

Weten waar je aan toe bent met een goede en goedkope Motorverzekering!

Natuurlijk is een goede motorverzekering is heel belangrijk. Je wilt verzekerd zijn zonder verrassingen, en je wil vanzelfsprekend niet teveel betalen.

motorverzekering premie berekenen en vergelijken

Welke dekking?

De eerste vraag is natuurlijk, welke dekking wil je voor je motorverzekering? Er zijn meerdere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Welke dekking het beste past is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de leeftijd en de waarde van de motor. Mocht je twijfelen over de gekozen dekking, neem dan contact met ons op. Door premies van meerdere verzekeringsmaatschappijen te vergelijken kun je veel geld besparen. Hieronder leggen we de verschillende dekkingsvormen verder uit, vervolgens kun je zelf je keuze maken. De verzekering kan vervolgens direct online worden afgesloten.

WA + Beperkt Casco (of WA+ of WA Extra)

Wanneer je op zoek bent naar een wat uitgebreidere dekking voor je verzekering, dan kun je naast de WA-dekking ook de beperkt cascoverzekering afsluiten. Je bent dan tevens o.a.

WA + Casco (of All-Risk)

De meest complete dekking die je voor je motorrijtuig kunt afsluiten is de WA + Cascoverzekering (soms ook wel genoemd All-Risk).

goedkope motorverzekering berekenen vergelijken en direct online afsluiten

Dekking gehele jaar?

Je kunt bij de motorverzekering kiezen voor een dekking voor het hele jaar of alleen tijdens de zomer.

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die hanteren de term: "Winterstop". Dit betekent dat er geen dekking is voor WA- of Cascoschade die verband houdt met het gebruik van de motor gedurende de periode van 1 december tot 1 maart. Tijds deze periode is er dus geen dekking voor het rij-risico!! Deze verzekering biedt gedurende deze periode alleen dekking voor de risico's brand, diefstal en joyriding.

Er zijn echter ook verzekeringsmaatschappijen die hanteren de term: "Zomertijd". Deze verzekering biedt dan alleen dekking in de periode dat de zomertijd van toepassing is. Gedurende de periode dat de wintertijd van toepassing is, is er dus geen enkele dekking op deze verzekering. Indien je dus overweegt om je motor niet gedurende het hele jaar te verzekeren, hou dit dan goed in de gaten.

Eigen Risico

Belangrijk is om te kijken naar het eigen risico dat van toepassing is op je Motorverzekering. Bij de dekkingen WA+Beperkt Casco en WA+Casco is vaak sprake van een standaard eigen risico. Dit eigen risico kan ook verlaagd worden als je naar een aangesloten hersteller gaat bij schade. Maar dit eigen risico kan ook worden verhoogd als je je schade laat maken bij een niet aangesloten hersteller. 

Verder kun je eventueel ook kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Aanvullende dekkingen

Je kunt, naast de hierboven besproken dekkingen, ook kiezen voor een of meerdere aanvullende dekkingen op je Motorverzekering. We zullen hieronder de mogelijkheden bespreken.

Pechhulpdekking

Je kunt ook een pechhulpdekking toevoegen aan je verzekering. Je hebt hier de keuze voor een dekking voor Europa of Nederland.