autoverzekering berekenen, vergelijken en direct afsluiten

Rijden zonder zorgen met een goede en goedkope Autoverzekering!

Een goede autoverzekering is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt verzekerd zijn zonder verrassingen, en je wil vanzelfsprekend niet teveel betalen.

Door je autoverzekering te vergelijken kun je veel geld besparen. In onze rekenmodule zetten wij voor u de aanbiedingen van tientallen verzekeringsmaatschappijen op een rij. Je kunt naast de premies, ook eenvoudig de polisvoorwaarden met elkaar vergelijken en zo de voor jou best passende aanbieding. Je kunt direct je verzekering afsluiten.

Welke dekking?

De eerste vraag is natuurlijk, hoe wil je je auto verzekeren? Er zijn meerdere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Welke optie de beste is, hangt onder meer af van de leeftijd van de auto, de waarde, of je voldoende financiële middelen hebt om de auto zelf te vervangen.  Hieronder leggen we de verschillende dekkingsvormen verder uit.

WA + Beperkt Casco (of WA+ of WA Extra)

Wanneer je op zoek bent naar een wat uitgebreidere dekking voor je autoverzekering, dan kun je naast de WA-dekking ook de beperkt cascoverzekering afsluiten.

WA + Casco (of All-Risk)

De meest complete dekking die je kunt afsluiten is de WA + Cascoverzekering (soms ook wel genoemd All-Risk).

bereken en vergelijk online je premie autoverzekering

 

Eigen Risico

Belangrijk is om te kijken naar het eigen risico dat van toepassing is op je autoverzekering. Bij de dekkingen WA+Beperkt Casco en WA+Casco is vaak sprake van een standaard eigen risico. Dit eigen risico kan ook verlaagd worden als je naar een aangesloten hersteller gaat bij schade. Maar dit eigen risico kan ook worden verhoogd als je je schade laat maken bij een niet aangesloten hersteller. 

Verder kun je eventueel ook kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Aanvullende dekkingen

Je kunt, naast de hierboven besproken dekkingen, ook kiezen voor een aanvullende dekking. We zullen hieronder de mogelijkheden bespreken.

Pechhulpdekking

Je kunt ook een pechhulpdekking toevoegen aan je verzekering. Je hebt hier de keuze voor een dekking voor Europa of Nederland.