Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn auto direct verzekeren?

Ja, je kunt eerst online de berekening/vergelijking maken. Je krijgt dan de mogelijkheid om een offerte aan te vragen of om de verzekering direct aan te vragen. Wanneer je de verzekering online aanvraagt ontvang je per mail direct een bevestiging van de voorlopige dekking (indien het risico dit toelaat). Wanneer je een offerte aanvraagt, ontvang je tevens een link waarmee je direct de verzekering op een later moment kunt aanvragen. Je ontvangt vervolgens de polis per e-mail of per post indien je dat wilt, dan heb je nog 14 dagen de tijd om de polis te annuleren. Je kunt dit doen per e-mail.

Wat is voorlopige dekking?

Indien het risico het toelaat ben je na de online aanvraag direct verzekerd. Je ontvangt dan per mail een bevestiging van de voorlopige dekking. Daarna wordt de aanvraag definitief beoordeelt door de verzekeringsmaatschappij. Indien de aanvraag alsnog wordt afgewezen, wordt de voorlopige dekking direct ingetrokken. Je ontvangt hiervan bericht per e-mail.

Wat wordt bedoeld met "schadevrije jaren"?

Het aantal schadevrije jaren is van belang om de hoogte van de no-claim korting te bepalen. Voor het maken van een betrouwbare premieberekening raden wij je aan het exacte aantal schadevrije jaren na te gaan. Dit kun je terugvinden op de polis of je kunt het navragen bij je verzekeraar. Het aantal schadevrije jaren staat ook vermeld op de bevestiging (BM-verklaring) die je ontvangt van de verzekeringsmaatschappij nadat de autoverzekering is beeindigd. Je vorige verzekeringsmaatschappij vermeldt het aantal schadevrije jaren in Roy-Data. De nieuwe verzekeringsmaatschappij controleert het aantal schadevrije jaren in Roy-Data. Indien dit aantal anders blijkt te zijn dan opgegeven bij de aanvraag, wordt de polis automatisch aangepast. Dit is geen reden om de polis alsnog te annuleren (tenzij u hier binnen 14 dagen na aanvraag van de verzekering achterkomt.)

Is een (Verhaals)Rechtsbijstandverzekering zinvol?

Ja. Deze aanvulling biedt juridische bijstand inzake het vaststellen en verhalen van de schade aan het verzekerde voertuig. Als je voertuig WA of WA Beperkt Casco verzekerd is, kun je deze rechtsbijstandverzekering inschakelen om de schade op de tegenpartij te verhalen. Indien je een volledige rechtsbijstandverzekering hebt, waarbij het verkeersrisico wordt gedekt, is deze aanvullling niet nodig.

Wat wordt bedoeld met "Execution Only"?

Execution only wil zeggen dat er geen sprake is van advies. Je berekent zelf Je premie op basis van de door jouw ingevulde gegevens en gewenste dekking(en) wordt de premie bepaald. Indien je de verzekering online aanvraagt of je accepteert de ontvangen offerte, dan is er sprake van execution only. Wil je wel advies hebben, dan kun je contact opnemen met onze medewerkers, telefoonnummer 024-323 27 73.