Autoverzekering goedkoop vergelijken

Online je goedkope autoverzekering berekenen, vergelijken en direct afsluiten.

Autoverzekering goedkoop vergelijken

Autoverzekering goedkoop vergelijken: Hieronder staat meer informatie over de mogelijke dekkingen bij een autoverzekering. Waarschijnlijk kun jij ook veel geld besparen op je huidige autoverzekering. Naast de premie, kun je ook eenvoudig de polisvoorwaarden van de diverse aanbieders met elkaar vergelijken. 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Wanneer je een auto bezit heb je in ieder geval WA-dekking nodig (wettelijke aansprakelijkheid) op je autoverzekering, dit is verplicht. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen toebrengt met je auto of aangekoppelde caravan of aanhanger. Een WA-verzekering is de noodzakelijke basisdekking voor je autoverzekering en de goedkoopste vorm om je auto te verzekeren.

WA + Beperkt Casco

Wil je een uitgebreidere dekking voor je autoverzekering dan kun je naast de WA ook een beperkt cascoverzekering afsluiten. Je bent dan ook verzekerd voor diefstal van of uit je auto, ruitbreuk, schade door storm en hagel, brand, joyriding en schade veroorzaakt door overstekend wild.

WA + Volledig Casco (oftwel All-Risk)

De meest complete autoverzekering die je kunt afsluiten is de WA + volledig casco (soms ook genoemd all-risk). Je bent dan ook verzekerd tegen schade aan je eigen auto als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, maar ook vandalisme.

Aanvullende dekkingen:

Naast bovengenoemde dekkingen voor je autoverzekering kun je ook een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Deze extra dekkingen staan hieronder beschreven. 

Inzittendenverzekering

De autoverzekering dekt echter alleen schade aan je auto en in de regel niet de schade aan de passagiers en jezelf. Een inzittendenverzekering biedt jouw en je passagiers de zekerheid van extra bescherming tegen de gevolgen van een ongeval. Je kunt kiezen voor de ongevallen inzittendenverzekering (biedt dekking tegen overlijden en blijvende invaliditeit) en/of de schadeverzekering inzittenden (biedt dekking tegen zaken die zich in de auto bevinden)  

Rechtsbijstand-dekking

De rechtsbijstandverzekering kent twee vormen : 

  • Een (verhaals) Rechtsbijstandverzekering die alleen dekking biedt voor het verhalen van de schade aan uw auto die door een ander motorvoertuig is aangebracht. 

  • Een volledige verkeers Rechtsbijstandverzekering geeft een uitgebreidere dekking. De dekking omvat juridische bijstand voor alle zaken waarbij je aan het verkeer deelneemt.

Zo zie je dat het eenvoudig is om online je autoverzekering goedkoop te vergelijken.

bereken en vergelijk online je premie autoverzekering